|
مشاوره -
مدیر یک دقیقه ای
|
|
يكشنبه ، 17 مرداد 1389 ، 13:16 |
مدیر یک دقیقه ای (بخش دوم ) روز بعد از دفتر کارش به مدیر یک دقیقه ای تلفن کرد ، پس از معرفی خود خواهش کرد اگر ممکن است وقتی به او بدهد تا درباره ی «مدیریت یک دقیقه ای » گفتگویی با هم داشته باشند. مرد تردید داشت که تقاضایش به راحتی پذیرفته شود و متعجب شد از این که او با لحنی دوستانه و خودمانی جواب داد : به جز صبح روز چهارشنبه ، هر روز دیگری می توانی بیا . صبح چهارشنبه با مسئولان و سرپرستان قرار ملاقات دارم . راستش را بخواهی این هفته برنامه ی خاصی ندارم . پس می توانیم با هم گفتگو کنیم . مرد با خوشحالی و رضایت گفت : فرد ساعت ده به دیدن شما خواهم آمد . سپس گوشی را روی تلفن گذاشت و با خود گفت : « دیدار جالبی خواهد بود مطمئنا فرصتی است که از او درباره ی این روش مدیریت اطلاعاتی کسب کنم و جواب پرسشهایم را بگیرم .» وقتی مرد که خود مدیربا سابقه ای بود ، به دفتر مدیر یک دقیقه ای وارد شد منشی به او گفت : آقای مدیر منتظر شما هستند . خواهش می کنم بفرمایید . هنگامی که به اتاق وارد شد مردی حدودا پنجاه ساله را دید که در کنار پنجره به تماشا ایستاده است . مرد با سرفه ای او را از ورود خود آگاه کرد و مدیر به شنیدن صدا ، روی از پنجره برگرفت و با خوشرویی سلام و احوالپرسی کرد . سپس او را به نشستن دعوت کرد و گفت : از دیدنت خوشحالم . بسیار خوب از کجاشروع کنیم ؟ مرد گفت من و افرادم کتاب مدیریت یک دقیقه ای را خوانده ایم و همه سخت مجذوب آن شده ایم . مشکل ما مربوط به زمانی است که چگونه مدیریت یک دقیقه ای را به کار ببریم که رموز آن به مهارتهای قابل استفاده تبدیل شود و در جایی که حقیقتا برای ما مهم است ـ یعنی در اجرا و عملکرد ـ تغییر به وجود آورد ؟ قبل از این که جواب این سئوال را بدهم ، اجازه بده سئوالی از تو بکنم . به نظر تو پیام یک مدیریت یک دقیقه ای چیست ؟ خیلی ساده است ؛ اگر کاغذی به من بدهی آن را می نویسم . مدیر یک دقیقه ای از روی میز خود یادداشتی برداشت و به او داد و مرد بی درنگ روی آن نوشت : مدیر یک دقیقه ای آن را خواندو با اشاره ای به لوحه ی روی دیوار اتاق گفت : چه برگردان جالبی آنجا نوشته شده : افرادی که درباره ی خودشان احساس خوبی دارند ، نتایج خوبی ارائه می دهند . » چرا جای عبارات را عوض کرده ای ؟ مرد مصرانه جواب داد : فکر می کنم به این ترتیب بهتر جوهر و اصل مدیریت یک دقیقه ای بیان می شود ؛ به علاوه این با آنچه شما آموزش می دهید سازگارتر است . سازگار ؟ بله شما می گویی یکی از اجزای کلید تمجید یک دقیقه ای این است که با صراحت عمل کنیم ؛ یعنی باید به آن فرد دقیقا آنچه را درست انجام داده است بگوییم. درست است . بنابراین حسن جوییها که موجب می شوند افراد حال خوبی پیدا کنند قابل اجرا نیستند مگر این که آن افراد ابتدا کار مثبتی انجام داده باشند . مرد با این احساس که مدیر یک دقیقه ای را به دام انداخته است لبخند زد . افرادی که نتایج خودی ارائه می دهند درباره ی خودشان احساس خوبی دارند .
|