|
مشاوره -
مدیر یک دقیقه ای
|
|
دوشنبه ، 18 مرداد 1389 ، 13:30 |
تربیت کادر ورزیده وقتی مرد از دفتر کانلی حارج شد از دیدار با کانلی خیلی خوشحال بود و احساس می کرد مغزش بسیار تند کار می کند . به دفتر مدیر یک دقیقه ا یکه وارد شد ، منشی با لبخند از او استقبال کرد و پرسید : ملاقات خوب و مفیدی بود ؟ بله . حتما . می توانم رئیس را ببینم ؟ بفرمائید . او منتظر شماست . مرد وارد اتاق شد . مدیر یک دقیقه ای که در کنار پنجره به تماشا ایستاده بود ، با ورود او ، رو از پنجره برگرداند و گفت : زیاد پیش کانلی ماندی . حدس می زنم از ملاقات یکدیگر بهرمنده شده باشید . برای من دیدار خوب و مفیدی بود ، کانلی هنگام گفتگو تاکیدبر حسن جویی و تمجیدها داشت و اهمیت آنها را برایم شرح داد . ولی توبیخها فکر مرا مشغول کرده اند و در این باره سئوال دارم . مدیریک دقیقه ای گفت : بهتر است گفتگو درباره ی توبیخها را با چگونگی سرپرستی و مدیریت برافراد ورزیده ، یعنی کادرهایی که مهارتشان ثابت شده شروع کنیم . سرپرستی چنین افرادی آسان است . فقط باید اهداف و شرایط را برای آنها بگویی و کار را به ایشان بسپاری . مرد گفت : این با تجربه ی من هم مطابق است . وقتی همه نیاز دارند هر از گاه دست نوازشی بر پشتشان زده شود، ما نباید کادرهای قوی را بیش از حد تمجید کنیم . نه فقط آنها را زیاد تمجید نمی کنیم ، بلکه چون چنین افرادی معمولا جلوتر از ما عمل می کنند ، مجبور هم نمی شویم زیاد توبیخشان کنیم ، مگر نه ؟ همین طور است ! کادر ورزیده خودش اشتباه خودش را تصحیح می کند . یعنی چنین کادری اگر اشتباه کند قبل از این که کسی متوجه شود نقص را رفع می کند . با وجود این هر کس گاهی اشتباهی می کند که خودش متوجه نمی شود . پس در چنین وضعیتی باید او را توبیخ کنیم . کادرهای خوب و ورزیده اگر با رموز مدیریت یک دقیقه ای آشناباشند .، به دلیل طرز اجرای توبیخ یک دقیقه ای از آن توبیخ ناراحت نمی شوند . مرد گفت : فکر می کنم منظور این است که توبیخ یک دقیقه ای را درپایان با حسن جویی تمام می کنیم . دقیقا . کانلی گفت که چرا فردی که در حال یادگیری است توبیخ نمی کنیم . با این وجود ، این برای من سئوال است که چرا توبیخ را با تمجید پایان می دهیم . مدیریک دقیقه ای یادآوری کرد : به یاد داشته باش ما کسی را توبیخی می کنیم که می دانیم که او توانایی بهتر انجام دادن را داشته است و منظور ما این است که پس از توبیخ ، هنگامی که او رابه حال خود می گذاریم و ترکش می کنیم به اشتباهی که کرده است فکر کند نه به طرز برخوردی که با او کرده ایم . مرد با تردید گفت متوجه نمی شوم .
|